Заходи до Всесвітнього дня психічного здоров’я

10 жовтня команда волонтерів провела онлайн-захід, присвячений «Всесвітньому дню психічного здоров’я». Мета цього заходу – підвищити інформованість про психічне здоров’я та хвороби, що можуть виникнути при психічних розладах.

На заході було розглянуто наступні теми:

  • Психічне здоров‘я та його складові.
  • Поширені хвороби (тривожні розлади, депресія, РХП, ПТСР, залежність від психоактивних речовин тощо).
  • Як допомогти людині з психічними порушеннями?
  • Що потрібно робити аби зберегти своє ментальне здоров‘я.

Після кожної доповіді зацікавлені студенти ставити питання спікерам. Також за традицією була проведена вікторина, де учасники змогли перевірити свої знання та за результатами якої найуспішніші здобувачі отримали сертифікати.

Проведенням цього заходу активісти намагалися довести, що дуже важливо розуміти як зберегти своє ментальне здоров’я та вести здоровий спосіб життя. Також усім учасникам було розіслано пам’ятку з порадами щодо того, як зберегти своє психічне здоров’я.

Крім того, 14 жовтня було проведено офлайн-флешмоб «40 секунд дій». Флешмоб проходив на 4-їх локаціях: Сад імені Тараса Шевченка, Сквер «Стрілка», вихід зі станції метро «Університет», Саржин Яр.

Кожен охочий міг приєднатися до флешмобу, взявши інформаційний ліфлет, який був створений студентами та затверджений Психологічною службою ННІ ЯО ХНМУ. У ньому було розміщено «Алгоритм дій в складних ситуаціях», а також номери телефонів та QR-коди психологічних служб і онлайн-платформ, де кожна людина, яка потребує допомоги та підтримки, зможе її отримати. Також для підняття настрою та духу кожен бажаючий міг отримати невеличке мотиваційне побажання на день. Окрім того, харків’яни мали змогу анонімно поділитися своїми переживаннями та думками, поклавши їх в «Коробку добра».

Усього студенти-медики охопили 150 людей, провівши для кожного міні-лекцію та роздавши ліфлети. Зі свого боку учасники були дуже уважними слухачами та були раді долучитися до такого цікавого та водночас важливого флешмобу.