Заходи до Дня захисту дітей

Щороку 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей. Спільнота ХНМУ завжди приділяє увагу дітям, і продовжує це робити в умовах повномасштабного вторгнення.

30, 31 травня, 1 та 3 червня відбулися ряд поїздок команди сектору “Era Caritas” ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» до діток у лікарні Харкова.

На початку кожного заходу волонтери знайомились з малечею. Кожна дитина розповіла про себе та свої вподобання. Так студентам-медикам вдалося створити затишну і товариську атмосферу, заохотити дітей до подальшої взаємодії.

Далі дітлахи разом з волонтерами малювали. Для малювання були запропоновані розмальовки на різні тематики (мультфільми, казкові персонажі, природа, фантастика, машинки та інші) та малювання на вільну тематику. Потім всі разом збирали пазли з різними малюнками, ліпили з пластиліну, читали казки, вивчали тваринок, птахів, страви та багато іншого за допомогою розвивальних книжок.

Наприкінці кожна дитинка отримала подарунок від сектору “Era Caritas” – розмальовки, книги, фломастери, олівці, фарби, наліпки, стікери, мильні пузирі, блокноти, альбоми, пазли, пластилін. На подарунки малечі було зібрано 2 415 гривень.

Усі учасники заходу, присвяченому Дню захисту дітей, залишились в захваті від зустрічі. Після завершення цього надзвичайно-цікавого освітнього заходу діти щиро подякували студентам й висловили бажання зустрітись знову для взаємного спілкування.