Захід до Дня захисту дітей

1 червня, на честь Дня захисту Дітей, команда сектору громадського виховання й волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ спільно зі Студентською радою І медичного факультету відвідала дітей і підлітків у Харківській обласній дитячій клінічній лікарні та провела для них захід «Веселий консиліум» у рамках проєкту «Лікар-малюк».

Захід складався з двох частин – навчально-пізнавальної та розважальної. Під час першої частини студенти-медики разом з дітьми та підлітками розібрали основні складові росту та розвитку людини у форматі діалогу. Дітям пояснили, що таке білки, жири та вуглеводи та яка їх головна роль у життєдіяльності людини.

Студенти провели вікторину, де демонстрували малюнки, які відповідають за певний макронутрієнт, а діти відповідали що це та які його головні функції. Усі жваво підключалися до вікторини, після якої вже самостійно намагалися розповісти та повторити усю важливу інформацію, яку дізналися протягом заходу. Також провели гру «Крокодил» та закріпили отримані знання. Після завершення заходу студенти-медики подарували дітям приємні подарунки.

Діти, підлітки та їх батьки разом зі студентами-медиками залишилися в захваті від проведеного заходу. Найвища нагорода для наших волонтерів – чути щирі слова подяки після своєї праці, а також отримувати безліч приємних емоцій.

Діти у лікарні вже чекають подальших заходів «Веселий консиліум». Наші студенти-медики бажають найшвидшого одужання нашим діткам та подальших теплих зустрічей!