Впровадження хібукі-терапії триває

Нещодавно команда сектору громадського виховання та волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ завітала до Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України «Охматдит» у м. Київ.

Під час зустрічі студенти нашого вишу мали змогу познайомитися з психологічною службою «Охматдит», поділитися успіхами та досвідом впровадження хібуки-терапії у лікарнях Харкова. Детально були обговорені питання про метод цієї терапії та спеціальну терапевтичну іграшку «собаку-обіймаку», а також про особливості роботи з дітьми та батьками у межах лікарень.

Представники психологічної служби Охматдиту та студенти активно долучалися до дискусії, обговорювали цікаві питання щодо цього методу, а також провели практичний міні-екскурс стосовно того, як саме хібукі-терапія проявляє свої терапевтичні можливості. Студенти висловили подяку лікарні «Охматдит» за надану можливість розпочати хібукі-терапію на їх базі для всіх, хто цього потребує.

Наразі планується зустріч Студентського самоврядування ХНМУ із представниками Харківського Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків (Охматдит) для проведення занять із дітьми студентами-волонтерами нашого вишу, а також подальшого впровадження методики хібукі-терапії.