Вітаємо команду ХНМУ з перемогою!

Події
22.04.2024

16–17 квітня 2024 р. відбулася VIІ Всеукраїнська універсіада з клінічної фармакології за участю здобувачів освіти університетів України медичного та фармацевтичного профілю. У рамках універсіади відбулися олімпіада з клінічної фармакології та конкурс «Експертний відео-контент».

Олімпіада передбачала індивідуальні та командні конкурсні письмові завдання з клінічної фармакокінетики, клінічної фармакодинаміки, фармакогенетики, взаємодії лікарських засобів, побічних реакцій на лікарські засоби, персоналізованої фармакотерапії серцево-судинних захворювань, захворювань дихальної системи, шлунково-кишкового тракту, раціональної антибіотикотерапії.

Командне конкурсне випробування (3–5 учасників у кожній команді) включало розв’язання клінічних кейсів. Команда від ХНМУ посіла І місце серед 15 команд з різних медичних вишів України. До складу команди входили: Катерина Тополюк (капітан), Ліна Конопля, Аліна Заярна (I медичний факультет) та Анастасія Барбашова (II медичний факультет).

У конкурсі «Експертний відео-контент» серед 20 учасників І місце посіла Анастасія Барбашова, ІІІ місце – Катерина Тополюк.

Вітаємо наших переможців і бажаємо наснаги у навчанні та нових перемог!