Вітання випускників від ректора ХНМУ

Шановні випускники!

З великим задоволенням та глибокою повагою я вітаю вас зі вступом у новий етап вашого життя. Цей момент є особливим і незабутнім, оскільки ви не тільки завершуєте своє навчання, але й зазнали випробувань, які мало хто міг уявити – епоху ковіду та повномасштабного військового вторгнення.

Ваші роки навчання, безумовно, були складними і сповненими викликів. Ви зіткнулися з новими реаліями, зі стресом та неспокоєм, які супроводжували вас у ці складні часи, мусили перестроїтися на дистанційне навчання. Проте ваша мужність, міць та волелюбність допомогли вам подолати усі виклики. Ваші зусилля, знання та професіоналізм матимуть вирішальне значення в покращанні життя інших людей, особливо у важкі часи, які ми переживаємо.

Ваш внесок у діяльність нашого університету – це наполегливе навчання, плідна студентська наукова робота, активна участь у творчому культурному житті та спорті, студентське самоврядування, волонтерська робота і багато-багато справ та вчинків, які додалися до скарбниці здобутків університету за 219 років його існування.

Університет підготував для країни тисячі лікарів та науковців, які зробили вагомий внесок у розвиток медичної науки, підготовку медичних кадрів, стали засновниками наукових шкіл. Тож ви неодмінно маєте долучитися до тих, хто прославлятиме нашу історію в майбутньому. Упевнений в тому, що кожен випускник університету отримав високий фах і фундаментальні знання, що стануть запорукою успішності у нелегкій і відповідальній праці.

Сьогодні, коли ви стаєте випускниками, я хотів би висловити велику вдячність вам за вашу витривалість, самопожертву і відданість. Нехай ваші досягнення будуть постійним джерелом гордості для вас, вашої родини та вашого університету, а професійна кар’єра відзначена успіхом. Ви стоїте на порозі нових можливостей і викликів, і я впевнений, що ви принесете світу багато добра та покращання.

Вітаю вас ще раз і бажаю успіху у всіх ваших майбутніх зусиллях. Слава Україні!