Вітання ректора з Новим роком та Різдвом Христовим

Події
25.12.2022

Шановні колеги!

Щиро вітаю вас із Новим роком та Різдвом Христовим!

Усі ми завжди з нетерпінням чекали новорічних свят. Проте цього року наші плани зруйнувала російська агресія. Майже 10 місяців ми боремося за нашу незалежність і свободу, чекаючи тільки на одне – Перемогу над ворогом. Тому Новий рік – це насамперед шанс загадати бажання. І ми знаємо, яким воно буде у кожного з нас.

Перед святами ми традиційно підбиваємо підсумки минулого року. Незважаючи на постійні обстріли і повітряні тривоги, відсутність світла і спроби ворога нас зламати, ми працювали і продовжуємо працювати. Наша університетська спільнота зробила все можливе для того, щоб не тільки налагодити навчальний процес, але й допомогти країні у ці надзвичайно важкі часи. Наші студенти та співробітники цілодобово працювали в лікарнях та на швидких, рятуючи життя захисників та цивільного населення, облаштовували пункти першої допомоги у метрополітенах. Чимало з нас волонтерили та допомагали ЗСУ – влаштовували збори на необхідну амуніцію чи техніку, виготовляли солодощі та свічки, підтримували моральний дух захисників та захисниць.

Ми змогли організувати поїздки наших студентів до дружніх країн, де здобувачі освіти могли вдосконалити свої теоретичні та практичні навички. Викладачі та співробітники також відвідали чимало країн і взяли участь у міжнародних онлайн-форумах. Ми тісно співпрацювали з іншими університетами в рамках Україно-Швейцарського проєкту та отримали багато подяк від колег. Про нас знає весь світ, нами пишаються. Я дякую кожному і кожній з вас за терпіння, мужність та відвагу.

Упевнений, що наступний рік стане для нас особливим, адже ми будемо святкувати нашу Перемогу та потроху повертатися до звичного життя. Наш університет гостинно розкриє двері для викладачів, студентів та співробітників, і ми будемо працювати на благо нашої країни ще наполегливіше. У нас ще багато планів, які ми впевнено і досконало будемо втілювати в життя.

Я хочу побажати всім нам миру, злагоди, терпіння та здоров’я. Ворогу нас не зламати! Працюємо далі. Усе буде Україна, усе буде ХНМУ!

Ректор університету Валерій Капустник