Відбувся відкритий тренінг щодо психосоматики

7 грудня 2023 року відбувся відкритий тренінг для здобувачів вищої освіти ХНМУ «Психосоматика як реакція організму на стреси та неусвідомлювані комплекси давніх відносин».

Організатором заходу став сектор зовнішніх зв’язків Студентського самоврядування ХНМУ в рамках співпраці між кафедрою спортивної, фізичної та реабілітаційної медицини, фізичної терапії, ерготерапії ХНМУ та кафедрою психології, педагогіки та мовної підготовки ХНУМГ ім. О.М. Бекетова.

У рамках даної співпраці планується проведення різних лекцій та заходів серед студентства двох вищих навчальних закладів, з перспективою встановлення більшої кількості міжвузівських відносин та обміном знань серед молоді України.

Модератором першого заходу стала завідувачка кафедри психології, педагогіки та мовної підготовки ХНУМГ професорка Оксана Резван. Вона цікаво розповіла присутнім про психосоматичні хвороби, що виникають в результаті стресу. Завдяки практичним творчим вправам учасники усвідомили сприйняття і регуляцію власних емоційних станів, обмінялися досвідом та отримали безліч нових знань, навичок та позитивних емоцій.

До заходу долучилися понад 30 учасників, серед яких були як студенти, так і викладачі університету.

Ми впевнені, що подібні заходи були и будуть корисними для підтримки обізнаності здобувачів освіти щодо певних психологічних питань та загалом їх психологічної підтримки, що є особливо актуальним у нинішній час.