Відбувся тренінг з допомоги при політравмі

У період з 9 по 16 березня за сприянням Харківського національного медичного університету відбулася серія 4-денних тренінгів з політравми для лікарів-інтернів, який проходив за ініціативи некомерційної організації STEP-IN. Усі їх послуги є безкоштовними і доступними для всіх.

Тренінги проводили сертифіковані міжнародні спеціалісти компанії, використовуючи в своєму арсеналі теорію, практику та інтерактивне навчання.

Тренінг з допомоги при політравмі складався з двох частин. Перша – це триденне навчання з надання допомоги тяжко пораненим пацієнтам на основі принципів «ATLS. Невідкладна медична допомога при травмі». Друга – одноденний тренінг з використанням УЗД для діагностики медичних станів в умовах відділень невідкладної допомоги за P.O.C.U.S та RUSH-протоколами.

У ході навчання інтерни дізналися про безпечний і надійний метод негайного лікування поранених пацієнтів, отримали базові знання, необхідні для швидкої та точної оцінки стану пацієнта реанімації та стабілізації стану пацієнтів відповідно до пріоритету, вивчили основні етапи надання невідкладної допомоги тощо. Крім того, провели діагностику головних патологій серця, легень та органів черевної порожнини з допомогою УЗД-апарату.

Навчання проходило у вигляді лекцій з відпрацюванням практичних навичок порятунку життя на професійних медичних манекенах. Після закінчення тренінгу учасники отримали сертифікати про проходження курсу.