Відбувся цикл ТУ з епідеміології

Кафедри
08.12.2022

На кафедрі епідеміології в режимі онлайн з 18 листопада по 2 грудня відбувся цикл тематичного удосконалення «Вибрані питання епідеміології інфекцій дихальних шляхів. COVID-19 – сучасні виклики».

У ході занять були розглянуті питання особливостей поширення інфекцій в умовах війни, ризики ускладнень епідемічної ситуації під час надзвичайних ситуацій військового характеру та природного характеру (пандемія COVID-19), заходи щодо попередження та контролю інфекційних хвороб, які увійшли до програми циклу.

Із хворими на інфекції дихальних шляхів може зустрітися лікар будь-якої спеціальності, у такому випадку потрібно прийняти рішення щодо попередження поширення інфекції та запобігання виникнення спалаху. Тому тематика циклу ТУ зацікавила лікарів різних спеціальностей.

Усього на курсі навчались 36 медичних працівників, серед яких були, керівники відділів з інфекційного контролю, лікарі – епідеміологи, лікарі інфекціоністи, лікарі-терапевти, лікарі-стоматологи, лікарі-дерматовенерологи, лікарі-дезінфектологи тощо. Усі фахівці брали активну участь у навчанні, мали можливість підвищити свій кваліфікаційний рівень з актуальних питань епідеміології та профілактики інфекцій, а також залишили позитивні відгуки щодо змісту та форми проведення циклу.