Відбулися заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Події
02.12.2022

Першого грудня на платформі Google Meet відбулася просвітницько-навчальна лекція, присвячена Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом, головною метою якої стала можливість звернути увагу суспільства на актуальну проблему та поширити знання й обізнаність щодо неї.

До лекції приєдналися 50 студентів з різних факультетів та курсів. Захід був організований сектором медіа-простору Студентського самоврядування ХНМУ та пройшов у 2 частини:

У першу частину студенти-медики спільно підготували інформативні доповіді, за допомогою яких були детально розглянуті наступні теми:
– загальна інформація про ВІЛ;
– механізм та шляхи передачі вірусу;
– перші ознаки захворювання;
– як попередити потрапляння вірусу;
– що робити і куди звертатися якщо запідозрили у себе симптоми ВІЛ;
– дії медичного працівника при виникненні аварії під час виконання медичних маніпуляцій.

У другій частині заходу студенти отримали відповіді на питання з теми, а також мали змогу перевірити отримані під час заходу знання, пройшовши тести у гугл-формі.

Усі, хто правильно відповів на всі питання, отримав сертифікати від Студентського самоврядування ХНМУ. Усі присутні повторили та дізналися багато нової та цікавої інформації щодо вірусу імунодефіциту людини.

Всесвітній день порозуміння з ВІЛ-інфікованими та хворими на СНІД відзначають у світі щорічно 1 грудня. Уперше його відзначили 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, і з того часу цей день відзначається щорічно у межах кампанії «16 днів проти насильства».