Відбулися «Мечниковські читання – 2023»

Кафедри
08.11.2023

3 листопада відбулась ювілейна науково-практична конференція з міжнародною участю «Мечниковські читання – 2023». Сторічний ювілей колектив кафедри зустрів в найскладніший час для історії України – час випробування на міцність і незламність, стійкість і непохитність, спроможність відстояти багатовікове прагнення багатьох поколінь українців до миру, волі та незалежності. Конференцію відкрив проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов, який щиро привітав учасників та високо оцінив здобутки кафедри інфекційних хвороб у багаторічній підготовці здобувачів освіти, практичній діяльності та науковій роботі.

На конференцію було зареєстровано більш ніж 4500 учасників, а у день трансляції відбулось більш ніж 10 тисяч переглядів. Більш ніж 40 спікерів із різних наукових установ міст України та зарубіжних країн, таких як США та Ліван знайомили учасників із провідними досягненнями медичної науки та сучасними методами діагностики та лікування інфекційних хвороб, що знайшло широкий відголос і у практичних лікарів. Серед учасників слід відмітити президентку ГО «Всеукраїнська Асоціація інфекціоністів» Ольгу Голубовську та президента ГО «Українська асоціація за доцільне використання антибіотиків» Ігоря Березнякова.

Крім того, завідувачка кафедри інфекційних хвороб та фтизіатрії Катерина Юрко провела змістовний майстер-клас: «Клініко-лабораторна діагностика та сучасні принципи етіотропної терапії гострих респіраторних вірусних інфекцій. Пневмонія: фокус на покращення прогнозу», який теж сприяв удосконаленню клінічних навичок як молодих, так і досвідчених лікарів. У цілому доповіді торкалися найактуальніших тем інфектології – вірусної пневмонії, грипу, COVID-19, віспи мавп, туберкульозу, антибіотикорезистентності, гельмінтозів та інших актуальних захворювань, у тому числі досвіду їх діагностики та лікування в умовах військового стану.