Відбулося засідання Вченої ради ХНМУ

Події
28.06.2024

28 червня 2024 р. відбулося засідання Вченої ради Харківського національного медичного університету в дистанційному форматі під головуванням Володимира Лісового.

На порядку денному було розглянуто низку питань. Так, засідання розпочалося зі звітів голів екзаменаційних комісій за результатами атестації здобувачів освіти у 2023/2024 навчальному році.

Звітували професор Борис Шелест (голова екзаменаційної комісії з медицини), професор Володимир Бабаджан (голова екзаменаційної комісії з медицини – факультети з підготовки іноземних студентів), професорка Ольга Гармаш (голова екзаменаційної комісії зі стоматології), професорка Олена Ріга (голова екзаменаційної комісії з педіатрії), професорка Ольга Нечипуренко (голова екзаменаційної комісії з фізичної терапії, ерготерапії), Тетяна Бездітко (голова екзаменаційної комісії з медсестринства та соціальної роботи) та професорка Ольга Залюбовська (голова екзаменаційної комісії з технологій медичної діагностики та лікування).

У своїх звітах доповідачі звернули увагу на особливості та організацію проведення ОСКІ, представили загальну характеристику випускників, порівняльні дані середнього балу атестації випускників з минулорічними показниками, підкреслили високий рівень організації екзаменаційного процесу, технічної підтримки та подякували за роботу модераторам, секретарям та екзаменаторам.

Крім того, голови екзаменаційних комісій представили зауваження та пропозиції щодо підготовки фахівців, а також свої рекомендації та висновки.

Також на засіданні Вченої ради до присутніх звернувся ректор університету Валерій Капустник, який підбив підсумки минулого навчального року. «Ми живемо у надзвичайно непростий час. Усі, хто працює та вчиться в університеті, знаходиться на передовій освітянського фронту, вносячи свій внесок у Перемогу українського народу, за що я надзвичайно вдячний всім вам. Наша робота дозволила університету зберегтися як потужному закладу освіти нашої країни, і в наступному навчальному році ми робитимемо усе можливе, щоб примножити досягнення. Університету потрібно продемонструвати зрілість і наступність, зі збереженням усього, що нам вдалося досягти, і я упевнений, що ми це зробимо», – зазначив пан ректор.

У ході засідання відбулося затвердження матеріалів наукового відділу та навчально-методичної і наукової літератури, матеріалів з організації навчального процесу університету, а також обговорено поточні справи.