Відбулося ТУ для лікарів з окупованих територій

Кафедри
14.12.2022

З 28 листопада по 9 грудня у рамках співпраці ХНМУ та Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф було проведено 2-х тижневий цикл тематичного удосконалення «Екстрена невідкладна медична допомога при надзвичайних ситуаціях».

Захід відбувся на базі кафедри екстреної та невідкладної медичної допомоги, ортопедії та травматології і був призначений для лікарів, які перебували протягом 2022 року на окупованій військами РФ території Харківської області.

Загалом тематичне удосконалення пройшли 22 лікарі з медицини невідкладних станів. Це сильні люди, які не зламалися та у важкі для нашої держави часи продовжили, ризикуючи власним здоров’ям та життям, виконувати свій професійний обов’язок, надаючи на окупованих територіях кваліфіковану екстрену, невідкладну медичну допомогу всім постраждалим.

Це навчання було надбанням нових безцінних знань не тільки для курсантів циклу, але і для викладачів нашого вишу. Більшість лікарів – випускники нашого університету, і ми пишаємося тим, що вони є зразком сміливості, мужності та стійкості.

По закінченню циклу всі курсанти отримали посвідчення про проходження тематичного удосконалення, подякували за навчання колективу кафедри та особисто завідувачу кафедри професору Миколі Березка, а також побажали подальшого розвитку у взаємній співпраці із Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.