Відбулося міжнародне стажування у Південній Кореї

Події
07.08.2024

З 21 липня по 3 серпня 2024 р. другій рік поспіль проводилося міжнародне двотижневе стажування у м. Сеул, Південна Корея.

Захід відбувся за підтримки Корейського агентства міжнародного співробітництва (Корейське міністерство охорони здоров’я та соціального забезпечення) для 13 лікарів та бактеріологів протитуберкульозних закладів з 7 областей України на тему: «Розвиток потенціалу для профілактики, діагностики і лікування туберкульозу легенів та нетуберкульозних мікобактерій в Україні».

Лекції читали провідні міжнародні спеціалісти з клінічного та лабораторного туберкульозу і нетуберкульозних мікобактерій із «Зеленого хреста лабораторії» та провідних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я Південної Кореї.

Практична частина складалася з клінічної та лабораторної роботи у провідних закладах охорони здоров’я Південної Кореї. Стажування є діючим проєктом Харківського національного медичного університету під керівництвом професора кафедри інфекційних хвороб, дитячих хвороб та фтизіатрії Дмитра Бутова.

Усі слухачі після успішного складання іспиту з профілактики, діагностики і лікування туберкульозу легенів та нетуберкульозних мікобактерій отримали міжнародні сертифікати про стажування. Таким чином, наш університет бере активну участь у підвищенні кваліфікації післядипломної освіти українських спеціалістів з фтизіатрії та нетуберкульозних мікобактерій на міжнародному рівні.