Відбулася лекція в рамках студентського проєкту

3 січня в рамках проєкту «Time to Choose» від студентського самоврядування ХНМУ відбулася онлайн-зустріч з професором кафедри анестезіології, інтенсивної терапії та дитячої анестезіології ХНМУ, завідувачем відділення анестезіології та інтенсивної терапії Інституту патології хребта та суглобів ім.проф. М.І. Ситенка Миколою Лизогубом.

Микола Віталійович розповів загальні особливості анестезіології, а також про можливі напрямки розвитку цього фаху. Слухачі у свою чергу дізналися про структуру відділення анестезіології та інтенсивної терапії, коли вони існують окремо, а коли знаходяться разом. Крім того, обговорили можливі вузькі напрями, в яких можна успішно розвиватися та набиратися досвіду.

Лектор розповів про можливість приватної практики, яка бере назву “Pain medicine”. Зараз ця діяльність активно розвивається в усіх країнах і Микола Віталійович надав цінні поради щодо реалізації в цій сфері анестезіології.
Студенти почули цікаві випадки з практики професора, а також отримали поради більше читати іноземної літератури та практикуватися, адже без практики неможливо досягти успіху.

«Time to Choose» – це проєкт-можливість для студентів підвищити обізнаність щодо певних медичних спеціальностей. Він полегшує майбутню профорієнтацію студентів та відповідає на питання щодо різних спеціальностей. Цього разу був новий формат зустрічі «питання-відповідь», у ході якого кожен отримав обґрунтовані відповіді на поставлені запитання.

Загалом в рамках проєкту за останні півроку було проведено більше 10 зустрічей з лікарями різних спеціальностей, які радо ділилися своїм досвідом з молодими колегами.