Відбулася атестація лікарів-інтернів

Кафедри
19.06.2024

18 червня 2024 р. відбулася заключна атестації на визначення знань та практичних навичок лікарів-інтернів спеціальності «Епідеміологія» – державний іспит з епідеміології під головуванням завідувачки кафедри епідеміології Тетяни Чумаченко. Лікарі-інтерни складали державну атестацію екзаменаторам – викладачам кафедри епідеміології в присутності членів Державної екзаменаційної комісії.

У звітному навчальному році атестувалося 4 лікаря-інтерна, які отримали позитивні оцінки та показали відповідний рівень підготовки, необхідний для самостійної роботи лікарем-епідеміологом.

Попри всі складнощі, пов’язані з військовим станом в країні, кафедра епідеміології та керівники лікарів-інтернів на базах стажування змогли створити необхідні умови для виконання навчального плану та програми інтернатури. Протягом терміну навчання лікарів-інтернів співробітники кафедри працювали в тісній взаємодії та творчому співробітництві з керівниками інтернів базового закладу.

Контроль засвоєння теоретичних знань та рівня практичної підготовки на державному іспиті здійснювався під час співбесіди з інтерном в режимі онлайн з використанням програми Google meet. Екзаменаційний білет складався з теоретичних питань та ситуаційних завдань, які дозволяли визначити рівень опанування практичними навичками лікарем-інтерном. Завдання були створені відповідно до типового навчального плану та програми спеціалізації (інтернатури) випускників вищих медичних закладів освіти III/IV рівнів акредитації зі спеціальності “Епідеміологія”.

У своєму зверненні до лікарів-інтернів епідеміологів Тетяна Чумаченко відзначила високий рівень підготовки, здатність самостійно мислити та приймати управлінські рішення, підкреслила необхідність подальшого навчання та опанування новими сучасними методами, які не передбачені навчальним планом базового рівня підготовки, але також необхідні для епідеміологів просунутого рівня. Професорка також висловила щиру подяку керівникам лікарів-інтернів баз стажування за подолання труднощів при практичному навчанні інтернів у нинішніх умовах і гарну їх підготовку.

Кафедра епідеміології щиро вітає лікарів-інтернів епідеміологів з успішною атестацією і бажає нових досягнень у професійній діяльності, ентузіазму і натхнення, творчої наснаги, задоволення від праці та успіхів.