УТЦТМ – територія освітнього хабу медичного вишу

Харківський національний медичний університет від початку повномасштабної військової агресії співпрацює з багатьма благодійними та волонтерськими організаціями та фондами. Така тісна співпраця налагоджена і з Благодійною організацією «Благодійний фонд «ЮК-МЕД».

Так, протягом останнього часу представники даної організації провели ряд інтенсивних тренінгів для здобувачів вищої медичної освіти та медичних працівників. Заходи проходили на території освітнього хабу медичного вишу – Учбово-тренінговому центрі тактичної медицини ХНМУ.

Напрями роботи тренерів вражають своєю багатовекторністю, наповненістю практичними знаннями і важливістю застосування в реальному житті. За доволі стислий термін на базі УТЦТМ було проведено тренінг з надання першої домедичної допомоги при травмі, тренінг з надання першої психологічної допомоги, тренінг з базового життєзабезпечення, тренінг з управління ситуаціями з великою кількістю постраждалих та розширений курс з сонографії при травмі.

За цей час тренери благодійної організації навчили близько 500 студентів, а також лікарів з прифронтових лікарень та лікарень Харкова, де є відділення екстреної медичної допомоги.

Зважаючи на рівень наданої допомоги у підготовці майбутніх лікарів, ректор Харківського національного медичного університету Валерій Капустник висловив щиру вдячність керівнику Благодійної організації «Благодійний фонд «ЮК-МЕД» Ґільдасу Вуркʼх за плідну співпрацю та вагомий внесок у розвиток медичної освіти і підготовку медичних кадрів, що є особливо цінним під час російської агресії проти українського народу.