У рамках Форуму волонтерів відбулася конференція

8 грудня 2023 року командою сектору «Era Caritas» Студентського самоврядування ХНМУ в рамках проєкту Форум волонтерів було проведено офлайн-конференцію на тему дитячої психології. На конференцію була запрошена психологиня МДКЛ № 16 Владислава Андрущенко. Захід формувався з двох основних частин.

На першій частині офлайн-заходу була проведена активна бесіда з психологинею, під час якої обговорювалися основні моменти в роботі з дітьми, розбирали реальні ситуації, що базуються на власному досвіді фахівчині. Бажаючі охоче ставили питання та отримували на них вичерпні і розгорнуті відповіді. Були розглянуті такі актуальні питання: «Як реагувати, коли дитина починає говорити про війну під час заняття?», «Що робити, щоб уникнути «балагану» під час гри?», «Як правильно співчувати дитині, якщо вона розповідає про неприємний для неї досвід або свої спогади?» та інше.

Крім цього, було розглянуто практичне застосування методу «Хібукі-терапії» та його подальша інтеграція у заняття з дітьми в рамках проєкту «Medical background». Також розібрали особливості даного «інструменту» в роботі, а саме варіанти налагодження контакту з дітьми під час знайомства.

Друга частина заходу була орієнтована саме на студентів ХНМУ. Відвідувачі конференції мали змогу ознайомитися із загальним планом кожного заняття в рамках проєкту «Medical background». Далі учасники заходу поділилися на команди та обрали тему, яку вони хотіли б провести з дітьми. Кожна команда розробляла свій план заняття, спираючись на загальну структуру. Після обговорення кожна команда представила своє бачення поїздки до дітей. Після виступу всіх команд відкритим голосуванням було обрано найцікавіший план заняття.

На завершення конференції всі бажаючі вільно коментували та обговорювали між собою теми, які були розглянуті на заході, і кожен міг вільно висловити свою думку.