У ХНМУ розпочалися тренінги з MCI

15 листопада на базі ХНМУ в рамках підписаного меморандуму з міжнародною організацію «UK-Med» розпочалися тренінги щодо випадків масових уражень (MCI). Тренувальні заходи відбуваються за безпосередньою підтримкою Департаменту охорони здоров’я ХОВА і особисто її керівника Максима Хаустова.

Так, на початку першого дня тренінгів пан Хаустов наголосив, що підвищення кваліфікації лікарів, особливо за програмою міжнародних стандартів надання медичної допомоги, є важливим кроком на шляху до нашої перемоги.

«Сьогодні завдяки міжнародній неурядовій благодійній організації «UK-Med» ми маємо можливість навчити 20 лікарів з 5 лікарень алгоритму дій у разі випадку масового ураження. Завдяки такій співпраці з нашими міжнародними партнерами та колегами у українських медичних працівників з’являється ще більше можливості працювати в команді, тренуватися, опрацьовувати, а потім впроваджувати отримані знання у вітчизняну медичну систему. Хочу від Департаменту охорони здоров’я ХОВА та особисто від себе подякувати організації «UK-Med» та їх офіційному представнику Вінсенту Віалу за надану можливість навчатися», – підкреслив керівник Департаменту.

Такі тренінги є важливою частиною готовності до екстрених ситуацій та реагування на них, що передбачає підготовку медичних фахівців до ефективного управління великою кількістю постраждалих під час надзвичайних подій, мінімізації людських втрат та підвищення стійкості медичних закладів під час великих надзвичайних ситуацій.