Триває навчання з курсу «Самодопомога Плюс»

Курс «Самодопомога Плюс» був розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я як груповий курс управління стресом.

Він підходить для всіх випадків, коли є групи населення, що постраждали від вкрай несприятливих умов, у тому числі й від військових дій країни-агресорки. Курс можна використовувати для подолання стресу у дорослих, незалежно від того, чи діагностовано у них психічне захворювання. Крім того, доведено, що він запобігає виникненню психічних розладів.

У нашому виші вперше запровадили цей курс у Центрі психічного здоров’я ХНМУ, і саме там були підготовлені досвідчені тренери-фасилітатори від Студентського самоврядування. Тренінг складається з 5 сесій, які проходять раз на тиждень, а увесь курс триває 5 тижнів. Протягом цих занять учасники мають змогу оволодіти корисними практиками та навичками, такими як «Заземлення», «Відчеплення з гачка», визначитися з власними цінностями, а також навчитися створювати простір.

До навчання приєдналися співробітники медичного університету, у тому числі представники деканатів, медіацентру, відділу практики, музею історії, приймальної комісії, міжнародного відділу тощо. Планується долучити до занять якомога більше працівників нашого вишу, студентів та професорсько-викладацький склад, тож навчання триває! Так, нещодавно чергова група зі співробітників вишу закінчила курс та отримала відповідні сертифікати. Після проходження всіх сесій учасники мають змогу більш якісно впоратися з перешкодами і стають більш адаптивними до життя.