Тренінг для студентів ХНМУ щодо вибухонебезпечних предметів

4 листопада представники міжнародної гуманітарної організації “The HALO Trust” провели тренінг для студентів Харківського національного медичного університету.

Ця організація реалізує низку заходів, спрямованих на підвищення обізнаності дітей та дорослих щодо ризиків, пов’язаних з вибухонебезпечними предметами.

Тренінг мав на меті інформування, зниження ризиків від контактування з вибухонебезпечними предметами та запобігання нещасних випадків шляхом надання рекомендаційних інструкцій для підвищення рівня обізнаності здобувачів вищої освіти.

Захід відвідало майже 100 учасників, які отримали багато корисної інформації щодо ознак забруднення території вибухонебезпечними предметами та правил поведінки в разі їхнього виявлення, обговорили наслідки безпечних дій у надзвичайних ситуаціях такого характеру.

Довідка
Міжнародна гуманітарна організація “The HALO Trust” – неполітична, нерелігійна, неурядова британська благодійна та американська некомерційна організація.

Її представники проводить гуманітарне розмінування – усувають загрози вибухонебезпечних залишків війни: знаходять вибухонебезпечні предмети, позначають території, складають мапи, очищають від вибухонебезпечних предметів, що не вибухнули (ВНВ) в колишніх зонах бойових дій, зокрема мін-пасток, здійснюють зв’язок з громадами з питань протимінної діяльності.

Організація має близько 8000 демінерів у всьому світі.