Студенти-медики набувають практичних навичок

Відпрацювання практичних навичок студентів медичного університету завжди є пріоритетом освітнього процесу для формування професійних умінь майбутнього спеціаліста. Під час воєнного стану практика у студентів проходить у змішаному форматі, проте ті, хто обирає офлайн, навчаються із застосуванням всіх засобів безпеки.

Так, у одному з відділень клінічної бази ХНМУ здобувачі освіти ІІ курсу медичного факультету відпрацьовують клінічну дисципліну «Медичні симуляції». Під час її вивчення відбувається знайомство з роботою медичних закладів стаціонарного типу, перший контакт із хворими, формування морально-етичних основ подальшої професійної поведінки та відпрацювання практичних навичок.

Під час практичного заняття студенти ознайомилися з оформленням медичної документації, заповненням титульної сторінки медичної карти стаціонарного хворого, вимірювали артеріальний тиск пацієнту і робили висновки про його відповідність нормі. Також спостерігали як проводиться небулайзерна терапія, що забезпечує доставку ліків безпосередньо в дихальні шляхи і використовується для лікування бронхо-легеневих захворювань.

Практичне відпрацювання теоретичних знань, необхідних для організації комфортних умов перебування хворого у стаціонарі та забезпечення необхідного догляду за ним на всіх етапах лікування, є одним з важливіших етапів освітнього процесу в Харківському національному медичному університеті.