Студенти і випускники ХНМУ – наша гордість і надія!

«Вони завжди на передньому краю» – так можна сказати про наших військових та медичних працівників. Уже протягом року вони захищають і рятують нас від російських загарбників, і про їх героїчні, проте такі для них буденні вчинки у реальному часі створюють кінострічки.

До роковин нападу росії на Україну відзнято чотирисерійну драму про медиків, які з перших секунд війни рятували і продовжують рятувати цивільних і військових «Я – Надія». Прототипом головної героїні стала студентка 6-го курсу ІІ медичного факультету Харківського національного медичного університету Анна Андрющенко.

Анна вже має практичний досвід, адже починаючи з 4-го курсу в розпал коронавірусної пандемії вона почала працювати у бригаді швидкої допомоги. І від початку війни Анна залишається на роботі. Протягом півроку до серпня 2022 р. вона працювала в Харкові, а з вересня влаштувалася до Київського центру екстреної медичної допомоги.

У Харкові в перші місяці війни Анна у складі бригади швидкої допомоги виїжджала на всі виклики до поранених військових і цивільних, як всі фельдшери і лікарі. Паралельно наша студентка дистанційно навчалася і навчається в медичному виші й після закінчення планує продовжити освіту в інтернатурі ХНМУ.

На питання, чому саме вона стала прототипом героїні драми «Я – Надія», Анна відповіла, що з нею зв’язався сценарист серіалу. Під час спілкування дівчина розповідала життєві історії, які з нею сталися під час роботи. «Ми спілкувалися ще в березні і на той час насправді і не думали, що виживемо, не те, що про серіал міркували. Ми просто спілкувалися, навіть не замислюючись, де ми будемо завтра, що від нас і нашого міста залишиться. У розмовах ми знову і знову переживали ці жахливі дні і емоції», – розповіла нам Анна – одна з наших студентів та випускників, які просто виконують свій професійний обов’язок, наша гордість і надія.

Інтерв*ю Анни Андрющенко журналу ELLE