Студентка з Індії повернулася на навчання до ХНМУ

Кафедри
22.05.2024

З початком військового стану багато іноземних студентів покинули Україну або переїхали в більш безпечні місця продовжувати навчання.

Студентка 4-го курсу VII факультету з підготовки іноземних студентів Шаурія Мускан із Індії нещодавно повернулася до Харкова після 2-х років перебування на батьківщині.

За підтримки директора ННІ якості освіти професора Ігоря Завгороднього та декана з підготовки іноземних студентів Оксани Васильєвої на базі Симуляційного центру ХНМУ для Шаурії Мускан кафедрою акушерства та гінекології №2 були проведені практичні заняття з акушерства англійською мовою. Під керівництвом завідувачки професорки Вікторії Лазуренко та за участю доцентки Ольги Овчаренко Мускан відпрацювала практичні навички з фізіологічного акушерства, що стосуються обстеження вагітної, перебігу та ведення пологів і післяпологового періоду.

Студентка також ознайомилася зі структурою перинатальної допомоги в Обласній клінічній лікарні, відвідала пологове відділення, поспілкувалась з вагітними жінками, проводила обстеження вагітних та породіль, спостерігала за перебігом пологів. У гінекологічному відділенні була присутня при виконанні малої гінекологічної та лапароскопічної операції. Студентка була дуже задоволена побаченим та мріє повернутися в Харків разом з іншими іноземними студентами для подальшого навчання.

Ми бажаємо Мускан Шаурії успіхів та дякуємо за підтримку Харківського національного медичного університету в умовах війни!