Співробітники ХНМУ пройшли стажування в Польщі

Співробітники Навчально-наукового медичного центру «Університетська клініка» ХНМУ лікар-психіатр, професор Володимир Коростій та психолог відділення медичної реабілітації Оксана Желанова пройшли стажування в Республіці Польща для українських фахівців з психічного здоров’я та фізичної реабілітації в рамках ініціативи Першої леді України пані Олени Зеленської та Першої леді Республіки Польща пані Агати Корнхаузер-Дуда.

Програма стажування включала детальне знайомство з роботою Клініки психіатрії бойового стресу та психотравматології Military Institute of Medicine – National Research Institute in Warsaw. Тренінг проводили досвідчені польські спеціалісти: клінічний психолог, лідер групи психологів Клініки Michał Kuroń та психолог, сертифікований CPT та EMDR, терапевт Paulina Szymanik.

Польські колеги мають багаторічний досвід роботи з військовослужбовцями, ветеранами багатьох бойових місій і з 2014 року від початку війни в Україні активно допомагають навчатися українським військовим психологам та психіатрам. Отримані знання і навички та передовий досвід роботи Клініки бойового стресу наші колеги планують впровадити у практичну діяльність Центру психічного здоров’я та відділення медичної реабілітації Університетської клініки ХНМУ, а також в навчальний процес кафедри психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи. Особливо важливою є можливість наукової співпраці з адаптації нової методики діагностики ПТСР до сучасних умов України. Також цінними з точку зору обміну досвідом є контакти з колегами з інших регіонів України. Сподіваємося на подальший розвиток плідної співпраці з українськими і польськими колегами!