Родинам загиблих героїв вручили Знак пошани

16 січня 2024 р. пройшло нагородження (посмертно) Знаком пошани Харківської обласної ради «За заслуги перед Харківщиною» лейтенанта медичної служби, випускника ХНМУ Владислава Титаренка та командира протитанкового взводу 3-го механізованого батальйону, старшого лейтенанта, випускника ХНУ ім. В.Н. Каразіна Олександра Чабана.

Віддати шану і висловити повагу рідним загиблих та вручити їм нагороди прийшли заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації, депутат Харківської обласної ради Роман Семенуха та депутатка Харківської обласної ради Галина Куц.

На початку церемонії до присутніх звернулася пані Галина: «У нас дуже важлива подія – сьогодні будуть нагороджені посмертно Знаком пошани двоє людей, двоє чудових хлопців, які віддали своє життя на Харківщині. Смерть Владислава Титаренка сколихнула всіх, юний хірург загинув у Куп’янську під час операції. Він такий юний вже керував хірургічною групою з лікування поранених воїнів. Оцініть один факт про цю молоду людину – за останній місяць своєї роботи він особисто провів понад 500 операцій. Владислав загинув 5 серпня 2023 року».

«Дуже важко добирати слова в такі моменти. Для мене сьогодні велика честь та відповідальність бути з вами в цю хвилину. Жодні слова не зможуть втішити ваше серце, але я хочу сказати, що ми пишаємося вашими синами. Це герої, які, без перебільшення, в титанічних умовах боронили нашу державу. Наш низький уклін та невимовна вдячність вам», – з такими словами звернувся до родин загиблих пан Роман.

Мама Владислава Титаренка пані Оксана звернулася до всіх пересічних громадян, чиновників з проханням довести справу до кінця – допомогти одержати перемогу, тому що тільки з перемогою можна помститися та покарати тих, хто зробив це з нами, хто вкрав у нас наше майбутнє. «Тепер ми захищаємо землю, де не тільки лежать наші батьки, а й наші діти», – сказала пані Оксана.

Довідка

Нагорода Знак пошани Харківської обласної ради «За заслуги перед Харківщиною» вручається за героїзм при виконанні службово-бойових завдань щодо захисту незалежності та суверенітету України, відданість військовій присязі та українському народові, особисту мужність і відвагу під час оборони Харкова та Харківської області від російських окупаційних військ.