Робота міжнародної місії «Лікарі без кордонів» у Харкові триває

У Харкові з 2 квітня працює французький підрозділ гуманітарної місії MSF «Лікарі без кордонів» Діяльність її проходить під егідою та у співпраці між департаментом охорони здоров’я Харківської військово-цивільної адміністрації та керівництвом Харківського національного медичного університету.

За дорученням ректора університету були проведені організаційні заходи щодо співпраці представників ХНМУ з місією MSF та департаментом охорони здоров’я. В університеті була створена робоча група, до якої увійшли доценти Володимир Федоров, Інна Черненко та здобувачі освіти – Анна Гарбуз, Кирило Закревський, Григорій Нікітін, Серій Алхімов та Едуард Онишко. Роботою місії постійно опікувалися проректори вишу Ірина Лещина, Іван Летік та директор ННІ якості освіти Ігор Завгородній.

На першому етапі роботи були організовані мобільні клініки на станціях салтівської лінії метрополітену. Протягом травня та червня була продовжена робота у мобільних клініках навіть після того, як люди виїхали з метро. Організація та її волонтери забезпечили безкоштовною психологічною та медичною допомогою харків’ян, які повернулися додому і не мали доступу до лікарняних послуг, а також всіх, кого було евакуйовано на тимчасове проживання в гуртожитки.

Так, у гуртожитку ХПІ №14 здобувачі освіти ХНМУ разом з колегами від «Лікарів без кордонів» забезпечили більш комфортне проживання людей та вільний доступ до медичних та психологічних консультацій.

Завдяки координаційній допомозі голови департаменту охорони здоров’я Харківської військово-цивільної адміністрації Максима Хаустова було визначено ще більше пріоритетних напрямів діяльності, зокрема, облаштування мобільних клінік у районах Харківської області та забезпечення медичними матеріалами й ліками медзакладів області, що постраждали від російської військової агресії.

Наразі місія продовжує свою роботу в Харкові у партнерстві з представниками Харківського національного медичного університету. Ця плідна співпраця вже закріплена листами подяки від паризької філії «Лікарів без кордонів», а також персональними сертифікатами для працівників та здобувачів освіти ХНМУ, що допомагають роботі місії MSF в Харкові.

Цю новину читайте також на ФБ ХНМУ