Робоча зустріч з Експертною радою студентства ЗВО

11 квітня 2024 р. в Києві відбулася робоча зустріч «Наведення мостів: Діалог заради розвитку української медичної освіти», ініційована Експертною радою студентства закладів вищої освіти.

Голова ГО «Студентське самоврядування» Катерина Тополюк та секретарка голови Аліна Заярна також відвідали дану зустріч, щоб представити інтереси студентства ХНМУ.

У межах робочої зустрічі відбувся діалог між представниками студентства медичних закладів вищої освіти та медичних факультетів (інститутів) закладів вищої освіти з представниками керівництва МОЗ, Комітету ВРУ з питань здоров’я нації та підкомітету ВРУ з питань вищої освіти.

Студенти мали змогу поставити запитання щодо проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України», а також обмінятися думками, обміркувати й спроєктувати майбутнє медичної та фармацевтичної освіти для закладення основи для більш здорової та процвітаючої України.

За результатами зустрічі прийнято рішення про направлення до МОЗ звернення від Експертної ради студентства закладів вищої освіти з узагальненими пропозиціями студентів-медиків щодо вдосконалення інтернатури, а також ухвалили спільне рішення щодо вступу до складу Експертної ради медичних та фармацевтичних ЗВО задля напрацювання комплексних пропозицій з вдосконалення вищої медичної освіти в Україні.