Приєднуйся до донорського руху!

Протягом вересня-жовтня 50 здобувачів вищої освіти ХНМУ долучилися до Благодійного донорського збору-аукціону від Biopharma Plasma, в рамках якого відбувся збір коштів на лікування та реабілітацію військових медиків медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри».

Спільними зусиллями було зібрано 300 000 гривень, ця сума була подвоєна Biopharma Plasma та передана за призначенням.

Пізніше переможці аукціону, а саме найактивніші донори, серед яких і четверо представників Студентського самоврядування ХНМУ, виграли екскурсію по заводу-фракціонатору плазми крові, де побачили як плазма перетворюється на препарати, що здатні в майбутньому врятувати життя. Цей завод є найбільшим у Східній Європі і єдиним в Україні підприємством з виробництва препаратів з плазми донорської крові.

Після екскурсії відбулася урочиста частина, де були нагороджені переможці та висловлена подяка всім, хто приєднався до Благодійного донорського аукціону.

Необхідно розуміти, що для виготовлення 1 флакону (100 мл) імуноглобуліну з концентрацією білка 10 % потрібно 3 л плазми крові. Це становить майже 5 донацій по 650 мл. Тому закликаємо кожного приєднуватися до донорського руху, адже регулярне донорство є надважливим для збереження життя!

Інформацію про донорство та найближчі Дні донора можна знайти в нашому телеграм-каналі