Проєкт «Лікар-малюк» для дітей-переселенців

29 березня команда сектору громадського виховання й волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ відвідала дітей та підлітків, які втратили домівки та рідних, дітей-переселенців і дітей із малозабезпечених сімей, які через агресію росії тимчасово перебувають у руртожитку №2 Національного Фармацевтичного Університету (НФаУ).

Студенти медичного вишу провели для дітей захід «Веселий консиліум» у рамках проєкту «Лікар-малюк».

Захід складався з навчально-пізнавальної та психологічно-терапевтичної частини. Студенти-медики мали на меті провести заняття з іграшкою Хібукі, яку використовують як терапевтичний інструмент для подолання психологічних травм та хвилювань дитини. Також ознайомити діток з таким поняттям, як вітаміни, а саме пояснити дію вітамінів на організм, причини з яких їх потрібно вживати та в яких продуктах харчування вони містяться.

Захід проводився у формі лікарського консиліуму. Дітям дуже сподобалася така форма спілкування, коли вони могли поділитися своїми думками та дізнатися про нову інформацію від студентів-медиків. Після знайомства студенти запитували у дітей, як у колег-лікарів, які вітаміни вони знають, в чому містяться і як впливають на організм людини. Учасники швидко та легко впоралися із цим завданням, згадали, в яких харчових продуктах міститься вітамін К, А, В12 та D.

Уже у другій частині студенти-медики познайомили дітей із собакою-обіймакою Хібукі та виконали з пухнастим другом невелике творче завдання. Ціллю цієї практики стало створення «хібукімінку», тобто вітамін від Хібукі, який допоміг би дитині набути тієї чи іншої якості, суперсили, фізичних здібностей чи навіть знайти друзів. Ця арт-терапія допомогла відкрити у діток їх потаємні бажання, якими вони поділились зі студентами. Навіть підлітки, які зазвичай скептично сприймають такі ігри, подолали свою невпевненість і сором’язливість та були дуже задоволені.

Наприкінці діти отримали корисні подаруночки – яблука, як гарний приклад елементу здорового харчування і джерело вітаміну С та інших не менш важливих мікро- та макроелементів.

Усі діти та підлітки були задоволені та щасливі. Вони ще чекають на зустріч зі студентами ХНМУ, а медики-волонтери обов’язково планують відвідувати їх та допомагати й надалі!