Проєкт «Ex&Ex» на допомогу студентам

Події
24.05.2022

Команда «Express Experience» (Ex&Ex) продовжує роботу над проєктом, який допомагає студентам розвивати та поглиблювати свої медичні знання і навички, не дивлячись на складнощі воєнного часу!

17 травня розпочався новий курс лекцій з психіатрії та медичної психології від кафедри психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи. Доцентка кафедри Катерина Зеленська прочитала лекцію «Допомога в подоланні наслідків стресу», під час якої всі слухачі отримали теоретичну базу з теми та практичні поради, які дуже допомагають у боротьбі зі стресом. Також лекторка охоче відповіла на всі запитання студентів як в форматі групового обговорення, так й індивідуальному спілкуванні.

20 травня вже вдруге під егідою Студентського самоврядування відбувся захід щодо невідкладної допомоги при різних клінічних ситуаціях. Захід розпочався зі вступного слова проректорки з науково-педагогічної роботи Ірини Лещини. Пані Ірина відзначила високу зацікавленість студентів у таких заходах. Вона також підкреслила, що саме під час воєнного стану в країні особливо важливо приділяти увагу якісній підготовці майбутніх лікарів за різними напрямками і, зокрема, щодо надання екстреної та невідкладної медичної допомоги в осередках надзвичайних ситуацій озброєного конфлікту на місці подій.

Так, цього разу кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини детально зупинилася на розборі синдрому задишки, в рамках якого були розглянуті такі стани, як «Тромбоемболія легеневої артерії» (доповідач – Дмитро Молодан) та «Гостра серцева недостатність» (доповідач – Олена Лаба). Слухачі змогли отримати важливу й актуальну інформацію щодо зазначених невідкладних станів, а також знання переліку лікарських засобів, якими має бути укомплектована аптечка для таких випадків. Традиційно після лекції відбулася інтерактивна вікторина, складена з тестів бази КРОК-2. Тест супроводжувався коментарями та розбором кожного питання, а також відзначенням переможців вікторини, які буди нагороджені сертифікатами від Студентського самоврядування, що також підвищило зацікавленість студентів.

Крім того, 18 та 21 травня продовжилися лекції з теми «ЕКГ» під керівництвом доцентки кафедри загальної та клінічної патологічної фізіології ім. Д.О. Альперна Надії Сафаргаліної-Корнілової. Відбулися дві лекції «Інфаркт, правила зчитування, приклади» та «Гіпертрофії, вади серця та типові кардіограми», під час яких слухачі отримали фундаментальну базисну інформацію та скористалися нею під час створеного лекторкою інтерактиву.

Команда «Ex&Ex» на чолі з Катериною Тополюк та Богданом Пономарем закликає здобувачів вищої освіти та всіх зацікавлених приєднуватися до каналу проєкту (https://t.me/ExpressExperience) та співпрацювати для підвищення рівня якості студентських знань!