Проєкт Ex&Ex: лекції, які обирають студенти

Події
17.05.2022

Студенти-медики продовжують впровадження проєкту “Express Experience” (Ex&Ex) і регулярно залучають все більше зацікавлених здобувачів вищої освіти!

Так, 13 травня від Студентського самоврядування ХНМУ відбувся черговий онлайн-захід за підтримки кафедри клінічної фармакології та внутрішньої медицини і Наукової бібліотеки.

Зустріч розпочала проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина, відзначивши, що головною метою навчання у вищій медичній школі є підготовка професіоналів, які постійно на передовій у боротьбі за життя та здоров’я людей, адже медичний працівник – це перш за все покликання та стан душі. У медицину йдуть ті, хто не байдужі до чужого горя, не цураються відповідальності, люблять людей і готові жертвувати заради їхнього здоров’я власним, не очікуючи нічого натомість. Під час військового стану особливо важливою є підготовка здобувачів вищої освіти щодо надання екстреної та невідкладної медичної допомоги в осередках надзвичайних ситуацій озброєного конфлікту на місці подій.

Далі виступила директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок, яка розповіла про можливості бібліотеки, презентувала учасникам надійні інформаційні ресурси для медичної освіти та науки, якими можуть також скористатися і студенти.

Після цього кафедра клінічної фармакології та внутрішньої медицини розпочала цикл круглих столів з невідкладних станів у клініці внутрішніх хвороб. Необхідність цих заходів обумовлена тим, що в період воєнного часу саме студент-медик може стати єдиною людиною, яка буде спроможна надати необхідну допомогу пацієнту.

Захід включав проведення двох лекцій «Гострий коронарний синдром» та «Гіпертензивний криз», де слухачі змогли отримати важливу й актуальну інформацію щодо зазначених невідкладних станів, а також відповіді на запитання. Кожна тема розглядалася у два етапи: перший – лекція з невідкладних станів, другий – інтерактивний тест, зроблений у «Kahoot!» і складений з тестів бази КРОК-2. Він супроводжувався коментарями та розбором кожного питання, а також було визначено переможців вікторини, що підвищило зацікавленість студентів.

Крім того, у рамках проєкту Ex&Ex 11 та 14 травня продовжилося вивчення теми ЕКГ під пильним керівництвом доцентки кафедри загальної та клінічної патологічної фізіології ім. Д.О. Альперна Надії Сафаргаліної-Корнілової, слухачі отримали об’ємну теоретичну інформаційну базу та мали змогу скористатися нею під час інтерактиву, створеного лектором.

Організатори проєкту “Ех&Ех” Катерина Тополюк та Богдан Пономар налаштували роботу таким чином, що лекції будуть проводитись від усіх згаданих та інших кафедр вишу і надалі, вже обрано теми і складено розклад майбутніх лекцій.

Найголовніше, що на формування наступних тем впливають саме побажання слухачів, яким зараз особливо потрібно отримати та повторити актуальні і важливі медичні знання, що наразі можуть бути використані на практиці.