Проведено навчальний захід щодо гігієни рук

Кафедри
12.07.2024

Фахівці кафедри епідеміології продовжують свою активну волонтерську діяльність в закладах охорони здоров’я міста Харкова та області з питань профілактики інфекцій та інфекційного контролю.

2 липня та 8 липня 2024 року в КНП ХОР «Обласна дитяча клінічна лікарня» викладачки кафедри епідеміології завідувачка кафедри професорка Тетяною Чумаченко, асистентки кафедри Інна Ключник та Марина Райлян провели навчальний захід «Зірковий шлях до епідемічно безпечного лікарняного середовища». Навчання та практична підготовка медичних працівників проведена згідно з діючими нормативно-правовими документами України та рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я.

У рамках навчального заходу медичні працівники лікарні прослухали інтерактивні лекції з питань наукових основ профілактики інфекцій, пов’язаних з наданням медичної допомоги; покращання гігієни рук серед медичних працівників; відпрацювали практичні навички гігієнічної обробки рук, провели оцінку якості обробки рук медичним персоналом за допомогою УФ-тренажера UV-BOX. Також у рамках заходу проведено розбір алгоритму процедури гігієни рук, розглянуті та обговорені основні вимоги до організації гігієни рук в закладах охорони здоров’я, обговорені помилки, які зробили медичні працівники при здійсненні процедури гігієни рук, та шляхи їх усунення.

Під час заходу учасники у цікавій та інтерактивній формі мали змогу поновити знання щодо правил обробки рук в різних ситуаціях, опанувати практичні навички щодо проведення гігієни рук, перевірити засвоєні знання.

Усі учасники тренінгу залишились задоволеними результатами проведеного заходу та висловили побажання продовжувати науково-практичну співпрацю закладу з кафедрою епідеміології ХНМУ.

Залишайтесь ще ближче до безпечного та якісного надання медичної допомоги в закладах охорони здоров’я міста Харкова!