Профорієнтаційна робота на кафедрі

Кафедри
09.05.2024

Важливим напрямком роботи кафедри завжди і особливо сьогодні є профорієнтаційна робота зі школярами. У рамках договору між кафедрою медичної та біоорганічної хімії ХНМУ і комунальним закладом «Харківський ліцей № 49 Харківської міської ради» 1 травня 2024 р. в дистанційному форматі проведено зустріч наших першокурсників із ліцеїстами 6-8 класів.

Тема заходу – «За здоровий спосіб життя. Студенти розповідали про здорове харчування, шкідливий вплив солодких газованих напоїв на організм людини, обґрунтовуючи це їх певним хімічним складом. На заході в рамках дискусії здобувачі освіти висвітлили питання здорового харчування, пояснили вплив цукрозамінників, енергетичних напоїв, транс-жирів на організм людини. Надзвичайно цікавою для школярів була тематика, присвячена шкідливому впливу опіатів та опіоїдів на організм людини.

Ще одна зустріч «Міст дружби» була проведена 8 травня. Вона складалася з двох частин – медична та літературна. Цікаво те, що обидві частини об’єднала хімія. Старшокласники із великою зацікавленістю слухали доповіді із використанням мультимедійних презентацій наших першокурсників про вплив на організм людини вітамінів, вільних радикалів на утворення ракових клітин.

Друга частина була присвячена хімії в літературі і образотворчому мистецтві: надзвичайно цікаві мультимедійні презентації наших першокурсників не залишили байдужими нікого. Завершилася зустріч відповідями на запитання ліцеїстів і інтерактивом.