Професія асистента фізичного терапевта під час війни

Поранені українські захисники та цивільні потребують сучасної професійної реабілітації, тому виникає дуже велика потреба в асистентах фізичного терапевта в Україні. Ця професія не так давно з’явилася у «Класифікаторі професій». Терміни «фізична терапія» та «фізичний терапевт» ще маловідомі широкому колу людей.

Тому сьогодні поговоримо про одного з кращих фахівців у цій галузі – студента ІІ курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Фізична терапія» Данилу Вировця, який працює на посаді асистента фізичного терапевта в Обласній клінічній лікарні. Під час своєї роботи Данило бере активну участь в оцінюванні стану пацієнтів, які надійшли у відділення реабілітації лікарні, проводить м’язові, нервові, суглобові й функціональні тестування для виявлення та оцінювання фізичних проблем пацієнтів.

Данило також розробляє, запроваджує та виконує процедури з використанням фізичних вправ під час лікування пацієнтів під керівництвом фізичного терапевта. Проводить контроль за фізичним станом пацієнтів, результативністю призначених реабілітаційних заходів. Крім того, він бере участь у коригуванні програми реабілітації залежно від її результатів. На волонтерських засадах, завдяки цьому працівнику, відділення реабілітації ОКЛ отримало механічну бігову доріжку та 8 гімнастичних палиць, які неодноразово були використані під час проведення реабілітаційних програм пацієнтів.

Данило Вировець зарекомендував себе як приємний у спілкуванні з пацієнтами та колегами. Він продемонстрував високу результативність у роботі та глибокі знання у галузі фізичної терапії, ерготерапії, має високий рівень стресостійкості. Данило дуже працьовитий і завжди готовий прийти на допомогу колегам та пацієнтам лікарні.