Представники ХНМУ взяли участь у конгресі

Кафедри
20.03.2024

Команда науковців кафедри гігієни та екології № 2 Харківського національного медичного університету взяла участь у 64-му щорічному конгресі Deutsche Gesellschaft für Arbeitsmedizin und Umweltmedizin e.V. (DGAUM), який проходив 13–16 березня 2024 р. в Мюнхені, Німеччина.

Конгрес був присвячений сучасним питанням розвитку медицини праці та медицини навколишнього середовища. У програмі заходу були представлені різноманітні форми наукових презентацій, такі як Keynote лекції, навчальні сесії та доповіді у форматі постерів. Теми охоплювали широкий спектр аспектів, зосереджуючись на біомоніторингу та біомаркерах, глобальному здоров’ю на робочому місці та використанні цифрових технологій у медицині.

Членкині наукового гуртка «Територія оптимуму» кафедри гігієни та екології № 2, успішно представили доповідь на тему «Порівняльний аналіз балансу зусиль і винагороди в українських працівників екстреної медичної допомоги у мирний час і період криз» від колективу вишу (Ігор Завгородній, Олена Літовченко, Діана Стукалкіна, Еліна Сущенко, Анастасія Шенгер, Robin Schwarze, Thielmann Beatrice, Böckelmann Irina), яка викликала значний інтерес та дискусії серед учасників заходу.

Важливо відзначити, що співпраця між українськими та німецькими колегами має довгу та успішну історію. Тільки за останні роки було опубліковано 49 матеріалів, серед яких понад 26 статей у виданнях, що підтримуються наукометричними базами даних. Це свідчить про важливість та продуктивність такої співпраці для розвитку медичної науки і практики.