Представники ХНМУ взяли участь у Дні донора плазми

30 березня студенти, викладачі та співробітники Харківського національного медичного університету взяли участь у Дні донора плазми на базі Biopharma Plasma Харків. Захід відбувся за сприяння Студентського самоврядування спільно з Профспілковою організацією студентів та асистента кафедри медицини невідкладних станів, анестезіології та інтенсивної терапії Олексія Хабалія.

Долучитися до заходу могли всі бажаючі: студенти, інтерни, співробітники вишу, які мали змогу зареєструватися за гугл-формою та обрати зручний для себе час з 8:00 до 16:00. Процес кровоздачі пройшов дуже організовано, керівництво та колектив Biopharma Plasma Харків видавали кожному донору від ХНМУ заохочувальний подарунок від них та їх партнерів. За підсумками до акції приєдналося 35 донорів ХНМУ!

«Здаємо плазму крові задля благої цілі, вона піде на виготовлення препаратів, а компенсація за донацію – на потреби ЗСУ», – підкреслила представниця від Студентської ради Катерина Тополюк.

Молодь не лише долучилась до донорства, а й вручила керівництву харківського відділення подяки за підтримку і співпрацю. Натомість і вони отримали невеличкі заохочувальні подаруночки від Biopharma Plasma. Бо добрі вчинки, які людина робить заради інших, не лише повертаються сторицею, а й приносять чимало задоволення!

Студентське самоврядування та Профспілкова організація висловлюють подяку всім, хто взяв участь у Дні донора плазми, а також керівництву та колективу Biopharma Plasma Харків. Плануються ще неодноразові здачі плазми від ХНМУ та співпраця з Biopharma Plasma Харків.

Окремо хочемо подякувати співробітникам університету ХНМУ, які приєдналися до здачі плазми: Наталя Шевченко (Навчально-методичний відділ) та Андрій Рибалко (Психологічна служба ННІ ЯО ХНМУ).