Представники ХНМУ стажувалися в Німеччині

З 12 по 26 листопада представники ХНМУ проходили стажування в Німеччині для викладачів медичних факультетів “Ukraine digital – Clinical reasoning in medical education” за підтримки Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD).

Харківський медичний виш представляли доценти кафедри внутрішньої медицини № 3 та ендокринології Марія Олійник та Володимир Федоров, а також аспірантка кафедри педіатрії № 2 Вікторія Коваль.

Під час першої частини програми співробітники Інституту дослідження медичної дидактики та освіти при університеті Людвіга-Максиміліана у м. Мюнхен (Institut für Didaktik und Ausbildungsforschung der LMU München) проводили тренінги з медичної дидактики та методики викладання. Спільно з учасниками проєкту було розроблено навчальні плани та концепцію інтеграції навчальних клінічних випадків до планів медичних факультетів.

У рамках другої частини програми, яка проходила в Берліні, учасники проєкту спільно з колегами із клініки Шаріте розробляли концепцію розвитку й картування навчальних планів за допомогою онлайн-платформи LOOP-share та мали змогу інтегрувати обрані віртуальні клінічні випадки до навчального процесу.

Крім того, у учасників проєкту була можливість ознайомитися з культурним і історичним надбанням таких знакових міст, як Мюнхен та Берлін.