Представники ХНМУ – активні волонтери!

Чимало представників медичного вишу від самого початку широкомасштабного російського вторгнення виконують свій професійний та моральний обов’язок щодо оборони нашої держави від рашиської навали. Деякі з них встали до лав ЗСУ, інші приєдналися до волонтерського руху.

Співробітники кафедри медичної генетики з перших днів війни залучені до волонтерського руху. Завідувачка кафедри Юлія Гречаніна, професорка Олена Гречаніна та ще два десятки медиків організували допомогу пацієнтам з орфанними хворобами, надаючи їм консультації в режимі онлайн, та завдяки своїй активності забезпечують діток зі спадковими захворюваннями, які опинились далеко від рідного дому, вкрай необхідними медичними препаратами. Вони працюють, як завжди, просто за інших умов, приймаючи маленьких пацієнтів у стінах Об`єднання і щодня дарують свою підтримку, професіоналізм та безцінний досвід.

Ми також продовжуємо інформувати вас про студентів-волонтерів нашого університету. Так, студент-інтерн Дмитро Моісеєнко працює на волонтерських засадах інструктором у проєкті «Тактична медицина для українців в умовах бойових дій», створеного в рамках Меморандуму про співробітництво між Сумською ОВА та Сумським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Проєкт готує бійців-рятувальників за фахом тактичної домедичної допомоги для ЗСУ та представників інших сил оборони України.

Усе буде Україна, разом до Перемоги!