Представниця ХНМУ – учасниця Конгресу Української Студентської Ліги

З 8 по 10 грудня 2023 р. у місті Дніпро відбувся ювілейний V Конгрес Української Студентської Ліги.

Цей найбільший Конгрес спілки від моменту її заснування зібрав 120 лідерів із 64 університетів країни та 12 представників громадських організацій. Формат Конгресу сприяє поглибленню взаєморозуміння та обміну досвідом між представниками різних вишів України.

До участі у заході долучилася представниця Студентського самоврядування ХНМУ студентка ІІІ медичного факультету Софія Ускова. Вона виступила з доповіддю про роботу Студентського самоврядування ХНМУ, а після цього присутні проголосували за офіційний перехід нашої громадської організації з асоційованого членства у повноправні.

Перший день заходу був присвячений обговоренню викликів молодіжної політики у 2024 р., презентації звітної роботи Виконавчої колегії та стратегії на наступні півроку.

У контексті студентського життя висвітлювалися актуальні аспекти, включаючи ініціативи та проєкти, що покликані зміцнити позиції студентів у сучасному суспільстві та сприяти їхньому активному впливу на події в країні. Це важливий крок у визначенні ролі студентства у формуванні майбутнього нашої країни.

Другий день Конгресу пройшов в НТУ «Дніпровська Політехніка» і був насиченим та важливим. Делегати мали змогу поспілкуватись із заступником Міністра освіти і науки Михайлом Винницьким для глибокої дискусії щодо трансформації вищої освіти.

На третій день спілку зустрічав Університет митної справи та фінансів. Відбулося обговорення питання правок до статті 40 Закону України «Про вищу освіту». Висунуті пропозиції та рекомендації визначатимуть напрямки подальших змін в системі вищої освіти.

День завершився узагальненням результатів трьох днів інтенсивних обговорень та обміну ідеями. Важливі рішення та вирішені питання стануть основою для подальших дій та ініціатив у сфері вищої освіти та студентського самоврядування.