Практика у Великобританії

ННІ ПІГ
23.09.2024

Навчання не зупинити! Так кажуть вітчизняні студенти, які знаходяться у Харкові та відвідують практичні заняття очно в бомбосховищах та укриттях ХНМУ. Проте іноземні студенти, які вимушені були виїхати із України після повномасштабного вторгнення рф та перейти на дистанційну форму навчання, наразі змушені шукати бази для відпрацювання практичних навичок в інших країнах.

Так, наприклад, Михайло Старосельский (громадянин Канади), студент V курсу ННІ з підготовки іноземних громадян, проходив 3-місячну літню виробничу практику у Коррінгемському Медичному Центрі (передмістя Лондона, Великобританія). Наприкінці серпня туди завітала начальниця відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи Оксана Васильєва після свого робочого візиту до Кембриджського університету.

Пані Оксана поспілкувалася з Михайлом та його керівником стажування Решмою Рашид. Лікар Решма висловила вдячність керівництву та всім викладачам ХНМУ за високий рівень підготовки студентів-медиків в умовах війни. За її словами, вона глибоко співчуває українцям, тому що народилася і зростала у Пакистані поруч із афганським кордоном і була свідком радянсько-афганського військового конфлікту. Саме тому, отримавши заявку Михайла на проходження літньої практики, Решма сприяла безкоштовному стажуванню іноземного студента в британській приватній клініці.

Під час проходження стажування у якості помічника лікаря, Михайло виконав студентське наукове дослідження, присвячене впливу надмірної ваги та ожиріння пацієнтів на перебіг бронхіальної астми. Результати цього дослідження були прийняті Респіраторним товариством первинної медичної допомоги у Великобританії та Канадським товариством алергології та клінічної імунології для участі в наукових форумах у 2025 р.

Ми дуже пишаємося такими студентами! Бажаємо Михайлу Старосельскому подальших успіхів у навчанні, дякуємо йому та його науковому керівнику лікарці Решмі Рашид за підтримку Харківського національного медичного університету в умовах війни!