Практичні заняття студентів-стоматологів

Кафедри
29.05.2023

У зв’язку з особливостями проведення практичних занять у сучасних умовах і відсутністю можливості проводити їх у повному об’ємі на основній базі кафедри в Університетському стоматологічному центрі кафедрою стоматології дитячого віку та імплантології запроваджено новий вид роботи зі студентами стоматологічного факультету.

Співробітники кафедри наполегливо шукали можливості для тісної взаємодії зі студентами і рішення прийшло завдяки взаєморозумінню з керівниками клінічних баз кафедри. Так, був створений гурток для всіх бажаючих студентів та інтернів-стоматологів, у якому відбувається відпрацювання практичних навичок на сучасних симуляційних «живих» фантомах. Заняття проводяться у позаробочий час на базі кафедри стоматології дитячого віку та імплантології «Естетікал Бі Клінік», яка повністю оснащена сучасним обладнанням.

Величезним плюсом цієї клініки є наявність бомбосховища, що дає можливість не переривати заняття навіть під час повітряної тривоги. На сьогоднішній день проводяться заняття з розділу «Хірургічна стоматологія». Відпрацьовані наступні практичні навички: «Первинна хірургічна обробка ран обличчя», «Операція типового та атипового видалення зубів», «Розкриття флегмон щелепно-лицевої ділянки».

Кафедра висловлює щиру подяку директору «Естетікал Бі Клінік» Євгену Борисенку за розуміння необхідності практичного навчання студентів у нинішніх умовах, організацію педагогічного процесу, надання оснащених за сучасними вимогами приміщень й обладнання та величезну завзятість під час підготовки та проведення занять.

Планується й надалі продовжувати роботу в цьому напрямку із залученням інших клінічних баз кафедри і вже готуються матеріали для проведення занять з розділу «Терапевтична стоматологія».