Вітаємо переможців конкурсів!

Кафедри
06.12.2022

У листопаді 2022 року відбулося загальнонаціональне щорічне свято знань, яке покликане об’єднати знавців української мови й літератури та згуртувати талановиту студентську молодь з метою підвищення рівня загальної мовної культури, вшанування пам’яті великого Кобзаря, виховання у студентів активної громадянської позиції, формування ціннісного ставлення особистості до історичних, культурних і духовних надбань українського народу.

Щорічно вже понад 20 років в Україні проводиться Міжнародний конкурс з української мови ім. Петра Яцика. Його засновником є український меценат Петро Яцик. Конкурс ініційовано Указом Президента України з метою популяризації української мови серед молоді. Його організаторами є МОН України, Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів» і Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти». Кількість учасників конкурсу з української мови ім. Петра Яцика за останні роки сягнула 5 мільйонів з-понад 20 країн світу.

Мовно-літературний конкурс ім. Тараса Шевченка започатковано Указом Президента України від 30 вересня 2010 року. За час свого існування Конкурс набув популярності не тільки в Україні, а й в усьому світі. Цей факт підтверджує щорічне збільшення кількості учасників конкурсу.

Так, 2 та 9 листопада цього року здобувачами освіти ХНМУ за сприяння Департаменту науки і освіти ХОВА відбувся обласний етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика та ХІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка.

Участь у конкурсах взяли переможці першого (університетського) етапу, студенти першого та другого курсу І, ІІ та ІІІ медичних факультетів.

За результатами двох конкурсів вітаємо наших переможців І етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т. Шевченка: Гаяну Апкар’ян, Цховребова та Марію Чуприну. А також переможців І етапу XXIII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика Євгенію Громко, Дар’ю Подгорну та Анастасію Суховєєву.

Бажаємо переможцям нових звершень та досягнень у 2-му етапі конкурсу, наснаги та натхнення, креативності та жаги до пізнання!