Портативна електростанція передана на потреби ЗСУ

Наші співвітчизники, починаючи з 2014 року, активно підтримують бійців Збройних сил України. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну ця підтримка зросла в рази. Не залишилися осторонь і представники медичного вишу.

Так, команда Студентського самоврядування ХНМУ зібрала кошти на потреби військових. Для цього була створена «банка», куди всі бажаючі студенти та співробітники університету мали змогу надсилати гроші. Нещодавно збір було закрито сумою навіть трохи більше за потрібну – 32 853 грн. На ці кошти було вирішено придбати портативну електростанцію Alza Power для 127-ї Харківської бригади 226-го батальйону. 22 лютого активісти Студентського самоврядування ХНМУ передали придбаний пристрій начальнику медичної служби медичного пункту капітану м/с Дмитру Беззубову та лікарю медичного пункту лейтенанту м/с Максиму Писарєву.

Усі звіти за вже витрачені гроші (чеки на суму 31 935 грн – вартість портативної електростанції для ЗСУ з доставкою) представлені у соціальних мережах Студентського самоврядування ХНМУ. Кошти, що залишилися, студенти разом із військовими вирішили витратити на паливо для наших героїв-захисників.

Від імені військових слова щирої вдячності висловив лікар медичного пункту Максим Писарєв на позивний «Інтерн»: «Висловлюю вдячність за організацію збору коштів для придбання портативної електростанції Харківському національному медичному університету і керівництву Студентського самоврядування, яке саме організувало цей збір, та всім, хто до нього долучився. Це якщо дякувати формально. Проте я хочу, щоб це була не просто формальність, задля чого маю розширити свою думку і взагалі пояснити, навіщо нам потрібна саме портативна електростанція.

По-перше, це елемент маскування, адже генератор – пристрій, що генерує струм і живить той же старлінк, рації, мобільні телефони тощо. Проте він є доволі паливнозатратним і гучним, тому завдяки купленій електростанції ми зможемо не залежати від масивного і затратного пристрою протягом 20 годин.

По-друге, у наступні 20 годин ми матимемо заряджені рації і телефони, а це значить, що ми будемо завчасно попереджені щодо розвитку будь-яких подій, зокрема, стосовно поранених, ми будемо знати, хто до нас іде і в якій кількості, та зможемо завчасно підготуватися до цього.

По-третє, цей пристрій надає нам можливість залишатися на зв’язку з нашими рідними і близькими, які нас завжди підтримують. За все це дякую вам!».

Представники Студентського самоврядування вдячні кожному, хто долучився до нашого збору. Ми зробили велику справу, адже це не просто вартість портативної електростанції, це вартість багатьох життів наших воїнів.