Підсумки Олімпійського тижня

Кафедри
03.10.2024

У рамках Олімпійського тижня викладачі кафедри фізичного виховання та здоров’я провели Олімпійський урок та конкурс відеороликів. Основною тематикою Олімпійського уроку «Разом до Перемоги» були виступи українських спортсменів на XXIII Літніх Олімпійських іграх у Парижі. На заході здобувачі вищої освіти дізналися багато цікавого про Олімпіаду-2024, наприклад:

  • Олімпійський вогонь вперше в історії пронесла паралізована людина в екзоскелеті;
  • Вперше на Олімпійських іграх відбулись змагання з брейкінгу, серфінгу, скейтбордингу та скелелазіння;
  • Олімпіада вперше була гендерно збалансованою (50% жінок, 50 % чоловіків) та ін.

Слухачі були вражені високим рівнем громадянської активності та патріотизму серед українських спортсменів, які пожертвували ЗСУ значну частину призових за виступи на Олімпіаді.

Активно здобувачі вищої освіти долучилися й до конкурсу відеороликів «Живи та рухайся», що проводився з 10 до 30 вересня 2024 р. Переможці конкурсу визначалися колегіально за рішенням конкурсної комісії. Серед критеріїв оцінювання конкурсних робіт були актуальність та повнота розкриття теми, творчий підхід, естетичність роботи.

Переможцями конкурсу стали:

І місце – I медичний факультет;

ІІ місце – Стоматологічний факультет;

ІІІ місце – IІ медичний факультет;

ІV місце – ІV медичний факультет;

V місце –  ІІІ медичний факультет.

Кафедра фізичного виховання та здоров’я бажає усім міцного здоров’я, фізичної активності, високих спортивних результатів та Перемоги!

Довідка

Олімпійський тиждень в Україні – це щорічний захід, який об’єднує студентів, викладачів та всіх прихильників спорту навколо ідей олімпійського руху. Цей тиждень традиційно проводять у вересні і приурочують його до Дня фізичної культури і спорту.

У 2024 році цей тиждень набув особливого значення, адже фізична активність, єднання та підтримка одне одного стали не просто символами здорового способу життя, а й запорукою сили нації у складні часи. Міць держави переконливо підтвердили цьогоріч спортсмени збірної України.