Підписано меморандум про співпрацю

19 серпня 2022 року Харківська обласна рада та ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» підписали меморандум про співпрацю в рамках реалізації заходів Програми «Українського фонду швидкого реагування».

Документ, який передбачає проведення спільних заходів, щодо організації забезпечення гуманітарних потреб мешканців територіальних громад регіону, постраждалих від російської агресії, спричиненою повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну та надання їм психологічної підтримки, підписали голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та директорка громадської організації «Студентське самоврядування ХНМУ» Ганна Мороз.

Мета меморандуму – співпраця при проведенні спільних заходів, обміні інформацією і досвідом, що пов’язані з реалізацією програм та проєктів у сфері соціального захисту по наданню гуманітарної допомоги найуразливішим мешканцям територіальних громад та внутрішньо переміщеним особам, в межах відповідних функцій і повноважень сторін.

Меморандум передбачає співробітництво за такими напрямами:

  • Волонтерство – залучення волонтерів для допомоги в розвезенні гуманітарних вантажів, наданні консультацій та допомоги безпосередньо потребуючим.
  • Гуманітарна допомога – забезпечення гуманітарних потреб населення, транспортування до місця призначення.
  • Комунікація з населенням – налагодження зв’язку для більш чіткої роботи по наданню гуманітарної допомоги, забезпеченню постраждалих груп населення.
  • Психологічна підтримка населення – надання психологічної підтримки населенню, із залученням кваліфікованих спеціалістів.
  • Освітня підтримка – для залучення освітян із деокупованих територій, збереження в області кадрового потенціалу у сфері освіти.
  • Медична дистанційна допомога – надання медичної допомоги та консультацій населенню із залученням кваліфікованих спеціалістів.

Крім того, узгоджені й інші напрями співпраці, у тому числі з можливим залученням закордонних інституцій.

Як зазначила пані Тетяна Єгорова-Луценко, для Харківської обласної ради співпраця з громадськими організаціями на основі меморандумів відносно новий формат роботи. Раніше такі документи підписувалися з органами влади або місцевого самоврядування, і от вперше встановлено відносини з молодіжною громадською організацією.

У Харківській обласній раді переконані, що цілком можливо реалізувати задекларовані наміри реальними справами, адже молодь завжди сповнена енергією та готова ставити перед собою найамбітніші завдання.

За матеріалами Харківської обласної ради