Перелік розмовних клубів для студентів

Студентське самоврядування ХНМУ розширило перелік розмовних клубів, також відтепер студенти вишу можуть практикуватися та покращувати свої навички не тільки з англійської, а й з німецької та французької мови.

Speaking club з англійської мови «TikTalks»

Так, 14 вересня в онлайн-форматі на платформі GoogleMeet за підтримки сектору оцінювання якості освіти, Academic Society Of International Medical Students (A.S.I.M.S) та сектору співпраці з іноземними студентами традиційно було проведено перший у цьому навчальному році Speaking club з англійської мови під назвою «TikTalks».

Перша частина включала в себе знайомство один з одним, а друга пройшла у вигляді гри, де кожен учасник мав змогу висловити свою думку для живого обговорення та практики. Також учасники мали можливість поспілкуватись з англомовним гостем з Єгипту. Темою обговорення стала система медичної освіти та її порівняння. Студенти були активні і навіть конкурували між собою, але в цілому атмосфера була дружньою, веселою та цікавою. Speaking club з англійської мови відвідали 36 студентів. Гра допомогла краще розкритися та відчути себе переможцем, адже кожен учасник поновив знання з англійської мови.

DeutschTalks Sprehclub

21 вересня в онлайн-форматі на платформі GoogleMeet за підтримки сектору оцінювання якості освіти Студентського самоврядування ХНМУ відбувся перший розмовний клуб з німецької мови. Темою було обрано вільний час та хоббі. Усі бажаючі студенти отримали можливість приєднатися до зустрічі та стати учасниками жвавої дискусії.

Студенти охоче приєднувалися до обговорення на тему засідання, а також поділилися своїм досвідом вивчення німецької мови як в Україні, так і за кордоном. Студенти знайшли нових приятелів і однодумців та обмінялися своїми знаннями, цікавими історіями, рекомендаціями та позитивними емоціями. Приємним сюрпризом стала присутність на заході не лише студентів нашого вишу, а й молоді з інших сфер, які дізналися про проєкт від друзів і з радістю приєдналися. Це безумовно, додало івенту ще більше цікавості, насиченості та яскравості. Усього DeutschTalks Sprehclub відвідали 14 студентів.

Освітньо-розмовний клуб з французької «La discussion»

25 вересня в онлайн-форматі на платформі GoogleMeet за підтримки сектору оцінювання якості освіти Студентського самоврядування ХНМУ було проведено освітньо-розмовний клуб з французької мови La discussion, присвячений знайомству з клубом.

Спочатку студенти мали змогу познайомитися один з одним за допомогою продемонстрованих на слайді фраз, а друга частина пройшла у вигляді перегляду відеоматеріалу з правилами щодо часів у французькій мові.

Надалі відбувся перегляд мультфільму, який супроводжували пояснення від організаторів, після чого відбулася дискусія. Ведучі прослідкували, щоб кожен учасник міг взяти участь, висловити свою думку та розкритися, в результаті чого дискусія була жвавою та цікавою. Усього освітньо-розмовний клуб La discussion відвідали 6 студентів. Захід допоміг учасникам попрактикувати французьку та покращити володіння мовою.