Онлайн-зустріч між ХНМУ та університетом Трент

7 жовтня 2024 р. відбулася чергова робоча онлайн-зустріч між представниками Харківського національного медичного університету та Ноттінгемського університету Трент (NTU), Великобританія. Зустріч була присвячена налагодженню співпраці між двома університетами за напрямком «Соціальна робота».

Ініціатором зустрічі став завідувач кафедри Соціальної роботи та громади NTU Саймон Кауваїн, який виявив зацікавленість та бажання дізнатися, як відбувається підготовка соціальних працівників в Україні. Гарант освітньої програми «Соціальна робота», завідувачка кафедри психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи ХНМУ Ганна Кожина розповіла британським колегам про специфіку підготовки вітчизняних соціальних працівників, спрямовану на формуванні особистісних та фахових якостей, здатності використовувати в професійній діяльності інноваційних методів управління соціальними процесами, а також вирішувати складні психологічні ситуації в соціальній сфері та орієнтуватися в правовому полі. Асистент цієї ж кафедри Олександр Могилка, який є постійним куратором студентів, що навчаються в ХНМУ за спеціальністю «Соціальна робота», доповів про освітні компоненти цієї програми, виробничі бази та позаадиторну активність майбутніх соціальних працівників Харківщини.

У рамках співпраці між університетами професор Саймон запропонував провести спільну науково-практичну конференцію та онлайн-тренінг, що будуть присвячені відзначенню Всесвітнього дня соціального працівника у березні 2025 року, та обговорив із професоркою Ганною деталі цих заходів. Заступник декана з міжнародної роботи, рекрутингу та стратегії NTU Гарет Вільямс зауважив, що проведення таких спільних заходів між британським та українським університетами дозволить розширити як академічні, так і прикладні аспекти підготовки соціальних працівників, а також посилить зв’язок соціальної роботи з медичними та суспільними науками у цілому.

Наприкінці зустрічі начальниця відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи Оксана Васильєва запевнила британську сторону в зацікавленості подальшого розвитку партнерства, а також запропонувала підписати Меморандум про взаєморозуміння між університетами.