Об'єднані заради дітей

7 лютого Наукова бібліотека ХНМУ та Студентське самоврядування ХНМУ об’єднали свої зусилля у проєктах «Світ у дитячих долоньках» та «Лікар-малюк» на базі нефрологічного та ендокринологічного відділення Обласної дитячої клінічної лікарні, де проходять лікування діти та підлітки.

Співробітники бібліотеки й студенти познайомили дітей із хібукі-терапією, разом провели «Веселий консиліум для лікарів», а також подарували діткам Коробку хоробрості з набором предметів для творчості. Даний захід мав кілька завдань:
• познайомити дітей з іграшкою Хібукі, яку використовують як терапевтичний інструмент для подолання психологічних травм та хвилювань дитини;
• у рамках проєкту «Лікар-малюк» продемонструвати медичне обладнання та інструменти для маніпуляцій, з якими дітки, що перебувають у лікарні, стикаються кожного дня;
• підтримати дітей та показати їм, які вони хоробрі та мужні, бо борються кожного дня із непростими випробуваннями через хворобу, за допомогою акції «Коробка хоробрості», в якій зібрані книги та різноманітні канцтовари для прояву їх творчості та цікавого дозвілля.

Важливо було пояснити дітям, для чого лікарі та медсестри виконують маніпуляції, як їх правильно проводити. Дати змогу дітям поділитися своїм досвідом, який може залишити дуже неприємні спогади на все життя, разом пережити та подолати страхи. Завдяки цьому діти розуміють, як влаштоване медичне приладдя, що саме роблять медичні працівники, та менше хвилюються перед процедурами.

Кожен із дітлахів входив у роль лікаря і розповідав про свій досвід іншим.

Дітям дуже сподобалася така форма спілкування, коли вони могли поділитися своїми знаннями й переживаннями та дізнатися нове від студентів-медиків.

Усі були у захваті від подарунків та застосували їх, щоб намалювати чудові картини.

Посмішки на обличчях дітей та гарний настрій – головний результат візиту наших волонтерів!

Продовжуємо роботу над проєктами!